House Philipp, Germany | Philipp Architekten


House Philipp, located in Waldenburg in Southern Germany, is a family house for a couple and their four children. Designed by Philipp Architekten in a contemporary minimal style, the house sits atop a hill with spectacular views on the surrounding landscape.








The interior blends with the exterior through large glazed, frameless windows that emphasize the feeling of openness.

Photos © Victor Brigola, Oliver Schuster, Johannes Kottj√©









Description from Philipp Architekten:

House Philipp is situated on a small mountain ridge in Southern Germany with a view to the north. To meet this specific situation, the cube of the main house was completely glazed with frameless windows. This way the residents enjoy both the sun and the 80-kilometres distant view.

There is a cube placed in this glass box as a key element, completely panelled with Elm Wood. It contains both the kitchen and staircase and at the same time it forms the static backbone for the attic placed on it.

Only few materials as the light gray natural stone, elm or oak wood, and smooth white plaster surfaces determine the ascetic architecture. Purism, which even shows in the landscape gardening.



















Plans © Courtesy of Philipp Architekten

Section © Courtesy of Philipp Architekten

Source: Philipp Architekten | Contemporist