Villa T, Keerbergen, Belgium | Minus



Belgian interior and furniture designers Minus redesigned an existing villa in Keerbergen by altering its interior structure thoroughly based on a timeless, minimalist approach.

Photography © Betaplus



Description from Minus:

An existing, grand villa was thoroughly redecorated by Minus.
The existing volumes were preserved. A small extension was added, which forms a central refuge in the garden.
The interior structure was altered severely: the residence underwent a true metamorphosis.
The former garages were transformed into a covered terrace and office. The large terraces are a continuation of the interior spaces.
A wide, central axis was installed. This creates views throughout the different spaces and the swimming pool is visible from every room.
The white fa├žade harmonizes with the matte finish on the walls and cupboards: this blurs the boundary between indoors and outdoors.
Large, floor-to-ceiling sliding doors were integrated everywhere. An open plan is easily transformed into completely closed spaces.
An austere, linear plan required sober and uniform materials: the same large grey concrete tiles were applied everywhere, both inside and outside. The dimensions of the tiles were adjusted to the architecture.
A few dark accents were added in the kitchen and living room: dark zebrano wood and stainless steel contrast with the Corian worktop and the painted walls.
The same colour palette was used on the upper floor with a white epoxy floor. The accent is a brightly coloured piece of furniture.
White glass panels are used to create shower walls.





















Source: Minus