Antiguo Reino House, Spain | Fran Silvestre arquitectos



Set on a typical building in a 19th century district area of Valencia, Spain, this minimalist apartment’s interior has been completely renovated by Fran Silvestre arquitectos. 

The new open plan space is designed as a series of continuous spaces defined by furniture and large sliding doors that allow for a variety of configurations.

Photography © Diego Opazo



Description from Fran Silvestre arquitectos:

This home is set on a typical building of the Ensanche (19th century expansion) of Valencia. A typology of square urban blocks with chamfered vertices, that generates long and narrow housing units which are lit by inner patios.

The day area opens towards the main fa├žade of the building, generating a continuous space, defined by furniture gathered within structural elements. The night area opens towards the inner patio of the block. Wet areas are included between both of them and are also lit by the inner patios.

The project draws on a permeable configuration by generating a series of continuous spaces which are distinguished by dividing furniture and large sliding doors. The warm tone of the pavement, along with the temperature of artificial lighting, contribute to the spatial character of the house. In order to accent the feeling of amplitude, we seek to respond to the programme with as little fragmentation as possible.”